Friday, 18 January 2013

Tapakan Gajah di 2013...


 (numero #12...keramat nombor kami)...

Selamat Tahun Baru 2013 buat semua jiwa hitam putih sekalian...haha..pemalas betul hendak masukkan entri terbaru tetapi baru sahaja di tanggal 18/1/2013...suam² kuku lewat namanya...alasan cliche buat seorang yang sediada pemalas...

Bagaimana anda gajah² sekalian? masih lagi tegar..kental.. dan padu? dan dengan JIWA BEBAL HITAM DAN PUTIH TAKKAN PADAM anda?...semestinya...

Permulaan yang kencang buat pasukan kesayangan di permulaan 3 perlawanan ini...upset buat pasukan bintang 'johor moden' dengan kebangkitan daripada ketinggalan 2 gol cukup klasik sehingga mampu membuatkan hasbullah awang tidak berkata-kata. Jelas, impak momentum yang mampu menerjahkan supersonik concorde ke belakang malahan mampu menumbangkan rekod dunia 100m usain bolts sekelip mata (khayal bebenar perbandingannya)...

(kami suka band ACAB...lagu dan liriknya menambah semangat..hehe)

 Dan 1-0 menewaskan felda united di tempat lawan; tidak mengapa dengan kemenangan caca-marba. Gol 'shielding' borji si casablanca itu pun tetap gol halal...bersih,suci lagi murni (wah..pahang mengenakan jersi retro belang putih hitam...ada yang mengatakan seakan zebra buventus..juventus sebenarnya,ejaan disalahejakan...atau besiktas..atau pun santos,tetapi pahang pernah gah suatu ketika dahulu dengan berdondon jersi ini..)

Kembali ke DARULMAKMUR keramat, 2-1 pula keputusan bertemu skuad jang hoben. Nampak seakan kepenatan,bilamana kelihatan pemain tidak seakan konsisten di perlawanan pertama (tetapi aku ini siapa..haha..hendak komen taktikal jurulatih,biarkan buat kepada yang pakar..gila² ultras sudah...)



 Sudah lama sebenarnya kita tidak menerajui liga sebegini,mungkin prestasi ini akan konsisten atau sebaliknya di akhir musim nanti. Bagusnya di sini, fenomena kebanjiran penonton ke stadium menambah dan tidak secara langsung ELEPHANT ARMY terkena tempias. Namun harus diingat,tugas menyokong bukan hanya terletak pada pihak kami malahan anda semua juga penyokong PAHANG.

Di curva nampaknya kepaduan dan kejituan antara sesama komrad kelihatan begitu ampuh kini. Tidak sia² slogan BERSEKUTU BERTAMBAH MUTU itu dicipta,maka benarlah kata; anda terjemahkan kepada aksi. Tabik buat JIWA² KENTAL DAN BEBAL dalam menempelak cemuhan ramai.

(terima kasih bayu alam...anda sunggoh ensem..muaaaachhhhh)

 Manakala di dunia alam maya yang fana pula,kerapkali pertanyaan seperti "harga tiket berapa?", "t-shirt EA ada dijual lagi kah?", "macam mana hendak join EA?" , "post-mortem taktik PAHANG" etc.,maaf kami ajukan...bukan berniat kasar dan angkuh, tetapi kami di page ULTRAS; kami cuma ingin membudayakan gaya sokongan berlainan daripada fan club. Dan kami sentiasa mengalu-alukan sesiapa yang ingin menyertai kami di teres. Tiada caj; kami hanya inginkan JIWA dan respek kepada peneraju capo di depan. Peraturan tetap peraturan dan semaikan disiplin di teres kami. Dengan respek dan sama² belajar...fanatik biar sentiasa fantastik...(haha..dah macam ghetto hip hop hulahup dah bunyi rhythm perkataan...)...

 (BLACK AND WHITE NEVER FADES!!!)

Dan esok..tarikh 19/1/2013...pertemuan klasik musuh tradisi selangor v PAHANG...apakah anda akan turut serta? Kepada pemain PAHANG dan juga pemain yang baru berhijrah di PAHANG, bermainlah dengan sepenuh hati tanpa berbelah bagi. Beraksilah sebagai professional kepada majikan baru. Dan hadiahkanlah prestasi terbaik sepertimana susah dan nilai bayaran tiket yang kami keluarkan ke stadium. Jauhi RASUAH LAKNAT!!!. Sebagaimana keputusan pada keesokan hari,jangan dibiarkan stadium kosong tanpa berpenghuni...kalah dan menang,biar stadium sentiasa berseri dengan kehadiran anda...c'mon PAHANG!KALAH DAN MENANG PANTANG DIAM!HITAM DAN PUTIH TAKKAN PADAM!...

1 comment:

Muhd Amirul Naim said...

salam...............leh tau x ne nak beli baju elephant army tu???
aku stdy ag kat melaka,n ramai dak pahang nak beli baju tu..bg cntact no ke kedai ke..leh x???thankz...pe2 pon mlm td kte kalah ngn selangor,dgn maruah!!!!n EA mmg awesome!!:D..trme kaseh......